Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Bokjulkalendern: 10 december – Hillevi Wahl

Bokjulkalendern: 10 december

Vi hann inte ens hem innan ungarna kastade sig över Viktiga kartor – för dagdrömmare och äventyrare. De ville leta diamanter och farliga djur och resa till Afrika direkt. Så vi fick ta en kartpaus vid korvkiosken medan sjuåringen läste högt för femåringen om diamanter som brinner upp och försvinner, Snömannen och Storsjöodjuret. Nu har vi haft den här briljanta boken några månader och läser den om och om igen. Ungarna har haft den som researchunderlag för sina speach i skolan och i förrgår sa Movitz:
”Mamma, nu vet jag varför diamater kan brinna upp!”
”Jaha, varför då?”
”De är ju gjorda av kol!”
Jamen, såklart! Älskar när ungarna är klokare än man är själv. Älskar när ungar läser och tänker. Viktiga kartor är en helt enkelt en underbar bok av Sarah Sheppard, och kanske årets populäraste julklapp.

9789163870361 200 viktiga kartor for aventyrare och dagdrommare

Titel: Viktiga kartor för dagdrömmare och äventyrare.
Av: Sarah Sheppard
Förlag: Bonnier Carlsén
Cirkapris: 113 kronor

Sarah Sheppard ger oss hjärtklappning över allt fantastiskt, spännande och mystiskt som finns på vår planet. Perfekt läsning och fantasibränsle för alla som drömmer sig bort till avlägsna platser fyllda av spännande upptäckter. Med den här kartboken i din hand kan du i fantasin resa vart som helst i världen. På nolltid!
Vart ska man åka för att uppleva vulkanutbrott, lösa märkliga mysterier, hitta ädelstenar, bestiga de högsta bergen eller ta u-båt till platsen närmast jordens kärna? Här finns svaren för den äventyrlige!
Men detta är också boken för den lite mer försiktige, den som inte själv vill simma med krokodiler i Nilen. När du har läst den här boken har du fått uppleva riktiga äventyr på ett tryggt sätt. Och vet vart du absolut inte ska åka.
Förutom temakartor över t.ex. ”Mystiska platser”, ”Farliga djur”, ”Djuphavsgravar” och ”Guld och ädelstenar” finns också flaggor och kartor med länder och huvudstäder.
Låt resan börja!

Här kan du köpa boken från Bokus.
Här kan du köpa boken från Adlibris.