Bokjulkalendern: 9 december

Även själen behöver gå i morgonrock och tofflor och dra benen efter sig ibland. Det skriver Tomas Sjödin, denna fantastiska präst och författare. Och tänkare! Han skriver så mycket klokt om vilan i denna lilla bok, den viktiga vilan som är så lätt att glömma bort. Men alla vi som tränar vet hur oerhört viktig vilan är. För träning bryter ner och vilan – just det, bygger upp. Man behöver den balansen för att bli starkare i kropp och själ. Så ge den till någon som behöver vila. Kanske du själv.

Images

Titel: Det händer när du vilar
Av: Tomas Sjödin
Förlag: Libris
Cirkapris: 213-227 kronor

En del drömmer om fler timmar på dygnet eller hoppas på oväntade luckor i kalendern. Andra brottas med ett överbokat liv och känslan av att aldrig kunna koppla av. Många längtar efter vila.
en vad är vila mer än att inte arbeta? Hur får vi ihop vårt behov av vila med allt ansvar och med känslan av att inte riktigt räcka till? Hur handskas vi med vilans ärkefiender Oro, Leda och Rastlöshet?
Tomas Sjödin tar oss med in i vilans värld och utforskar det mönster som går igen i allt från det där bortglömda namnet till den hållbara kärleken: Släpp det! Sluta försök! Låt i stället livet komma till dig!
Det händer när du vilar är en hyllning till sofflocket, till livets tempoväxlingar och till den vila som kan fyllas av vänner, måltider och fest. Är det kanske dags att damma av vår äldsta och mest beprövade veckorytm och återupptäcka vilodagen?

Här kan du köpa boken från Bokus.
Här kan du köpa boken från Adlibris.