Smart liten bok

9137139428

Den här läste jag på ungefär en timme, precis som den utlovar i högra hörnet. Någon form av snabbhetsstämpel. Som inte nödvändigtvis behöver betyda kvalitetsstämpel. Men jag blev förvånad över hur mycket kloka ord Lotta Abrahamsson lyckades klämma in i boken. Och somligt märker jag att jag bär med mig. Som detta:

* Strunta i att-göra-listor! För de där listorna blir bara längre och längre och man hinner aldrig göra allting, man blir bara stressad. Skriv i stället din egen att-INTE-göra-lista. Skriv upp minst tre saker som du härmed bestämmer dig för att sluta göra. Och exakt när du ska sluta göra dem.

* Drunkna inte i informationsflödet. Säg upp prenumerationen på tidningar du ändå inte hinner läsa. Lägg reklambroschyrer direkt i skräptunnan. Bestäm ett tak för hur många bloggar du vill följa. Sätt en tidsgräns för sociala medier , exempelvis facebook varje dag.

* Skapa en egen glädjebank. Vilka tv-program eller youtube-klipp får dig att skratta? Skriv en lista med minst tio skojiga saker. Vad gillade du att göra när du var liten? Vilka aktiviteter får dig att må bra? Vilka människor blir du glad av?

Och så vidare. Jag kan varmt rekommendera denna lilla glädjebok. Som går att köpa väldigt billigt genom att klicka här.