Hjälp Anorexi/Bulimi-kontakt hjälpa i jul!

Det kom ett mail:

Abk

”Hej Hillevi!
Vi är volontärer i Anorexi/Bulimi-kontakt Malmö som är en ideell riksförening vars syfte är att stödja personer med ätstörningar och deras anhöriga, arbeta förebyggande mot ätstörningar samt påverka för en bättre vård.
Vi kontaktar dig med anledning av att vi vill sprida nyheten om vår julinsamling på webben.
Julen kan vara en svår period för både drabbade och anhöriga, då det under denna högtid ofta blir mycket stort fokus kring mat, ätande och efterföljande hets för att ”tappa de extra julkilona”. Samtidigt har skolor jullov och resurserna vid ätstörningsmottagningarna minskar i och med semestern.
Eftersom du själv har lidit av liknande problem, och därför känner till hur svårt och påfrestande det kan vara att ha en ätstörning, tänker vi att detta är något som ligger dig varmt om hjärtat. Därför undrar vi om du vill hjälpa oss att uppmärksamma vår insamling genom att nämna/sprida den i ditt nätverk.
Skulle du vilja hjälpa oss på något sätt, med stort eller litet, skulle vi bli otroligt tacksamma.

Läs mer på vår hemsida:
http://abkontakt.se
vår blogg:
http://abkontakt.wordpress.com
eller vår twitter:
http://twitter.com/ABKMalmo

Vi önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Med vänliga hälsningar,
Volontärerna i Anorexi/Bulimi-kontakt Malmö”

Ja, jag vet verkligen att ABKontakt gör ett fantastiskt arbete, så jag bidrar gärna med en liten slant och hoppas att många fler hjälper dem att hjälpa i jul. För de har alldeles rätt. Julen är ett smärre inferno för alla med ätstörningar – herregud, hela julen är väl en enda stor ätstörning, om man ska vara ärlig.