Vi bytte socker mot äventyr

I senaste numret (nummer 13) av mama är hela familjen med och jag berättar om vårt experiment med äventyr i stället för socker:
”Tack vare sonen Movitz, 6, fick författaren Hillevi Wahl och hennes familj ordning på matvanorna. Här skriver hon själv om att byta socker och halvfabrikat mot en aktiv fritid och proteinladdade måltider.”
Den fina bilden i kanoten har Juliana Wiklund tagit.

IMG 5535

2 kommentarer

Hej Hillevi. Jag läste precis denna artikel vid frukostbordet imorse. Jag funderade på hur ni får in äventyr på vardagarna, från hämtning på förksola/skola tills att det är dags att gå och sova? Skulle du kunna berätta mer så skulle jag och många andra säker bli ännu mer inspirerade. 

Hej! Ja, det är svårare nu när det är blött och regnigt och blåsigt ute. Men vi simmar minst en gång i veckan – hela familjen. Vi har det som fredagsmys. Dessutom försöker vi upptäcka nya friluftsområden i vår närhet. Där klättrar vi omkring på stigar och går över repbroar och hänger i lianer och rullar nerför hoppbackar. Snart ska vi lära oss åka skidor. Och så ska vi ju få hund om ett par dagar – något som jag tror kommer att göra att vi är ute och springer och hittar nya ”lekytor” varje dag. Ni kanske kan ”låna” en hund? I mitt område är det många som behöver hundpassning. 
Och det går fortfarande att cykla och hoppa i lövhögar. Bara man har slitstarka och varma kläder. Pannlampan är min nya favoritgrej. Att gå ut och kolla in närmiljön med hjälp av en pannlampa i höstmörkret. Spännande och roligt om man törs. För de lite äldre finns reflexbanor på många ställen – snitslade banor i terräng, med reflexer på träden som man lyser sig fram till med pannlampan.