Äventyr 24: Tivoli!

Förutom att hoppa bungy-studsmatta kunde man hoppa omkring i en gigantisk hoppborg på utomhustivolit. Med sköna uppblåsta figurer från Simpsons, Phineas and Ferb och Schrek. Förra året stod killarna beundrande och tittade på de tuffa killarna som hängde i den stora munnen som gapade och stängde. I år var det våra barn som hängde i den där munnen. Och Lykke skulle absolut vara med – det var liksom inte förhandlingsbart. Fast jag satt med hjärtat i halsgropen hela tiden. För det var högt att falla både här och där.

IMG 2546

Lykke var för övrigt helt galen som bilchaufför. För jajjemän, tjejen kör! Som en biltjuv, visserligen, och ivrigt låtandes som en polisbil, wiii-uuuu-wiiii-uuu-wiii-uuuu. Man fick verkligen hålla i hatten när hon trampade gasen i botten. Och hon bara skrattade och skrattade.

IMG 2544

Movitz trampade igång en skum farkost med en rolig pingvin på. När han inte snurrade runt i radiobåtarna. Eller körde bil, eller hoppade i hoppborgen eller spelade lufthockey. Som ett bättre gympapass – och de var rejält svettiga när vi gick därifrån. Varje kväll. För vilket barn vill inte gå på tivoli varje kväll?

IMG 2348

IMG 2240

IMG 2394

KOSTNAD: 1 euro per attraktion, 3 euro för obegränsad tid i hoppborgen.

BETYG:
Gunnar: 4. Tivoliinnehavaren får extra guldpoäng. Inte minst för att han letade igenom hela tivolit efter Movitz gosedjur efter stängningsdags – och hittade det! Barnen fick också lära sig hantera pengar och förstå hur mycket en euro var i förhållande till svenska kronor.
Hillevi: 5. Jag gillar egentligen inte tivolin – brukar tycka att det låter alldeles för mycket. Och de ska kränga saker till hutlösa priser. Men här är det öppet, lagom stort och familjärt.
Elliot: 5! 5! 5! 5! 5! Det var roligt för att det fanns bilar, det var billigt – tycker jag då – och man betalade bara tre euro. Och borgen var jätterolig för man kunde hänga upp och ner och boxa till figurerna.
Movitz: 4310! Hoppborgen var bäst – för den fick man hoppa i hur länge som helst.
Lykke: 4567891011121314! Studsmattan var bäst och hoppa ända upp i luften, bara!