Kycklingfilégryta med svamp

Egentligen heter Cathrine Schücks recept Kalkonfilégryta med svamp, men hon säger själv att den såklart lika gärna kan göras med kycklingfilé. Jag är så dålig på att hitta kalkoner, så det fick bli kyckling.
Det är ett bekvämlighetsrecept. Man fuskar helt enkelt lite med Keldas tomatsås med crème fraiche.

4 portioner
500 g kalkonfilé eller kycklingfilé
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
200 g champinjoner i klyftor
2 1/2 dl Kelda tomatsås med crème fraiche
olja
flingsalt och nymalen svartpeppar
2 dl quinoa
valfria grönsaker

Finhacka lök och vitlöksklyfta. Fräs detta tillsammans med champinjoner utan att det tar färg. Tärna köttet och låt det fräsa med i grytan. Häll på såsen och låt det hela puttra ihop i 10 minuter.
Servera grytan med quinoa och grönsaker.

BETYG:
Elliot: 3. ”Men jag tyckte om kycklingen.” (Han smakade pyttepyttelite av röran och quinoan och vägrade sedan att äta mer av grytan. Åt med darrande underläpp bara kyckling.
Movitz: 0. ”Jag vill aldrig äta det där i hela mitt liv!”
Lykke: 5. ”Jag tyckte det var gott, mamma. Men kan jag få fiskbullar i stället?”
Hillevi: 5! Eller 0. Lite beroende på hur man ser det. Jag tyckte det var fantastiskt gott. Men blir så himla ledsen när ingen knappt ens vill smaka. Ack ja. Jag får nog hoppa över det här med grytor ett tag och bara köra rent kött och pasta eller quinoa.
Gunnar: 5. Jättegott! (Han fick äta barnens rester.)