Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Julklappstips för stora och små rockers – Hillevi Wahl

Julklappstips för stora och små rockers

Det här är två höjdarböcker att lägga ner i julklappssäcken:

Only Young Twice – Historien om Europe

Få svenska rockband kan mäta sig med Europes framgångar. Mattias Kling skildrar resan från den stökiga starten (under namnet Force) i stockholmsförorten Upplands Väsby i slutet av 70-talet, via succén med The Final Countdown 1986 och vidare in i rockhistorien.

Gunnar, som redan smygläser sin julklapp, säger att ”Det är en fascinerande historia om hur några killar från Upplands Väsby blev ett av de största rockbanden i Sveriges historia. Ta bara en sån grej, som att det var de som fick agera signaturmelodin inför det nya millenniet, spelandes på Stenbecks specialbyggda präm ute i Riddarfjärden, och hur kungen stod och skålade i champagne vid tolvslaget till The Final Countdown!”

* * *

Jack och den Magiska Tatueringen

Therés Stephansdotter Björk skriver om hårdrockäventyr för unga. Och man undrar varför ingen har gjort det förr!

”En dag när Jack och hans bästis Alice hänger i Metallien får de träffa en riktig legend Daddy Crool alla rockstjärnors favorittatuerare. Det ryktas att hans tatueringar är magiska och stärker alla rockstjärnors lyskraft och coolhetsfaktor. Jack, Alice och Daddy Crool blir superbra kompisar men så inträffar katastrofen. Daddy Crool försvinner! Det finns bara ett spår: en gigantisk Vortex den läskiga jättevirvel som alla rockers fruktar.

Någon har öppnat Vortexen mitt inne i tatueringsstudion. Men hur kom den dit och var leder den? Jack och Alice sugs genast in i ett virvlande äventyr där de till varje pris måste rädda Daddy Crool. Som tur är lyckas de i sista sekund få med sig rockern Snowy på den farofyllda resan.”

Jack och den Magiska Tatueringen är den andra, fristående, delen i hårdrockssagan om Jack och Alice.

Sagt om Jacks Rockiga Resa

En underbar bok skriven med väldigt mycket kunskap och en väldigt stor dos kärlek.
Magnus Utvik, SVT Gomorron

När jag var liten och försökte drömma bort mig från vardagen så hamnade jag ofta på ett ställe som Metallien.
Vic Zino, Hardcore Superstar

Genialt!
Andreas Ekström, Sydsvenskan

Båda böckerna går att köpa hem, enkelt och smärtfritt, här.