Håkan H om mindgames

Jag har inte kunnat släppa Hanna Hellquists intervju med Håkan Hellström i DN Söndag.
Det där han sa om Stockholm och de mindgames vi håller på med här:

Man får nästan inte säga att man gillar Glasvegas, eftersom de har blivit så otroligt hajpade. Jag läste en krönika med tesen ”först att gå PMot hajpen vinner”. Vad tycker du om det?

– Jaså är det så? Det förstår jag inte. Det där en typisk Stockholmssjukdom, ett virus som lyckligtvis inte har spritt sig till Göteborg än.

Är det så?

– Definitivt. Jag tycker det låter helt befängt. Jag vet inte vad ni har för er häruppe egentligen. Jag tycker synd om er, ärligt talat, om ni håller på med såna ”mind games”. Jag beklagar. Jösses vilka tilltrasslade människor. Det bekräftar min tes, att vissa musikjournalister inte håller på med musik, de håller på med mode och trender. Det har inget med känsla eller estetik att göra, de är ute efter andra saker. Det är ytterst opålitliga människor som jag som tur är aldrig umgås med.”

Oerhört klarsynt, den där Håkan. Det finns en värme i honom som vi alla skulle behöva lite mer av. Speciellt här i Stockholm.