Drömskolor och superlärare finns redan!

Här är dagens Metrokrönika:
Apropå den viktiga skoldebatten. Vi har fått läsa och höra så mycket om att den svenska skolan är i kris. Nästan bara att den är i kris, faktiskt. Det är lätt att glömma att det finns en annan sida också – en välfungerande skola med fantastiska superlärare och superrektorer.
Denna krönika är en hyllning till dem, till alla dem som går till skolan med höga förväntningar och glada hoppsansteg. Ni vet vilka ni är och vi vet vilka ni är. Tack för att ni lyfter våra barn!

4 kommentarer

Jag vill tacka dig för din kolumn i Metro idag onsdag!
Jag blev glad och rörd av vad du skrev. Det är så upplyftande att du vill berömma det som är bra, som kontrast till allt det tråkiga som händer i politik, krig och våld.
Själv är jag en nästan ständigt orolig gubbe 60+, rädd för att råka ut för vålds- eller annan brottslighet när som helst. Jag brukar trösta mig med att troligtvis mer än 95% av alla människor jag någonsin kommer att möta är vanliga hyggliga, hederliga och välmenande människor som aldrig kommer att vilja mig eller närstående något ont alls. Tvärtom!
Än en gång, tack för att du lyfter fram din glädje över de duktiga skolmänniskorna!

Yngve

Tack själv Yngve. Och tack för att du vågar tro på de goda. Trots allt. För trots allt är vi många fler. Många, många fler.
Varma hälsningar/Hillevi

Jag är en av dem, dina vardagshjältar. Mammaledig just nu, men med brinn för mitt jobb, engagemang i mina elever och glad, glad, glad över att ha ett så underbart jobb som väntar mig tillbaks. Inte sagt att det är enkelt, många vankna nätter med eleverna i huvudet, bekymrad, många käppar i många hjul stöter man på, mycket gammalt skit i väggarna och mycket osäkerhet, törs vi göra så? Vi har ju alltid… Man OJ! vad kul det är, vad mycket det ger (inte i lönekuvertet, men i hjärtat) och OJ! vad jag saknar mina ungar, de på skolan då. Mina andra ungar har jag hemma, i sina sängar nu.

Fia-Lotta, jag blir så himla glad över dig och alla andra som har hört av sig via mail, kommit fram till mig på gatan eller vid någon skola och sagt att de tar åt sig av krönikan. Ni är så många och viktiga. Kram på dig!
/Hillevi