Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Anna Toss: Skolan är faktiskt inte bra för alla – Hillevi Wahl

Anna Toss: Skolan är faktiskt inte bra för alla

Skolan passar faktiskt inte alla, skriver Anna Toss så klokt i sin blogg. Vi är många som har hört samma sak som hon:

”Vet ni vad jag oftast får höra av ledsna föräldrar? Att det inte funkar så bra i skolan för deras barn. Det är den absolut vanligaste anledningen till att föräldrar oroar sig. De får samtal från lärarna, eller deras unge vill inte gå till skolan, eller deras unge ringer hem och gråter och vill bli hämtad. Men det är alltid barnen som måste anpassa sig. Aldrig skolan. Man måste jobba mer med ungen. Övertala den. Släpa den till skolan, om så krävs. Annars är man en dålig förälder (till ett dåligt barn).”

Visst, skolan kan vara jättebra, för en del, skriver Anna. Men sedan finns det barn som bara inte passar in där, som mår direkt pyton i skolan:

”Jag pratar om alla de som faktiskt inte passar i ett system där alla ska vara lika. De som är runda eller stjärnformiga fast man ska vara fyrkant. De som är lite för smarta, eller lite för känsliga, eller lite för spralliga, eller lite för kritiska. Eller lite för (något annat). Som min rektor i nian så vänligt förklarade: Anna, skolan är bara gjord för 90 procent av alla barn, och du tillhör inte dem.”

Läs gärna Anna Toss genomkloka och tankvärda inlägg. Följ dessutom hennes blogg,, den är både lärorik och rolig att läsa.