Det gick alldeles lysande i Lund

De två föreläsningarna i Lund var fantastiskt lyckade, inte minst tack vare arrangörerna, IOGT-NTO, Junis, Majblomman och Malmöpolisen – och publiken!
Vid första föreläsningen, på förmiddagen, var det många skolsköterskor och politiker som lyssnade och frågade.
Sällan tror jag att jag har sett så många glittrande, kloka, glada ögon. Heja skolsköterskorna, säger jag bara. Man får hjärtat fullt av hopp när man möter dem.

Vid andra föreläsningen, senare på kvällen, kom många gamla och nya vänner. Några hade följt mig i Metro flera år och ville bara tacka och berätta hur mycket mina ord hade betytt för dem. Jag blev alldeles rörd.
De fina ljusen ovan, fick jag av en av dessa läsare, som också skickade ett litet mail:

”Hejsan Hillevi !
Tack för en fin föreläsning igår i Lund på kvällen! I en del år har jag följt dig och det var helt underbart att få träffa dig. Du är en underbar liten härlig, ödmjuk människa som har gjort en stor livsresa. Jag hoppas innerligt att jag får äran att träffa dig igen. Min dotter var tagen och rörd efteråt och obeskrivligt imponerad över din styrka. Du har en sådan underbar karisma och utstrålar stor styrka. Njut av de små värmeljusen jag gav dig!
Kommer du till Malmöregionen igen låt mig få veta !
Kramar och många tankar till Dig!”

Är det inte underbart rart? Och kanske fick jag den finaste komplimangen av min barndomsvän Sally:
”Det som är så fantastiskt med dina föreläsningar, när du pratar om din barndom, det är att det inte finns den minsta lilla bitterhet där. Inte det minsta! Du ser liksom glad ut hela tiden! Och det blir en sån himla kraft i det.”

Tack alla som kom och lyssnade. Ni gör skillnad.

4 kommentarer

Tack själv!
Det var otroligt att få ta del av ditt liv på detta sätt!
Välkommen igen 🙂
Linda (IOGT-NTO Lund)

Tack igen, Hillevi. Jag har förstått så mycket till sist. Ska läsa de två böckerna av dig från den kvällen, en som behöver de mera har läst de innan mig. Hittade mitt gamla mejl, det var så mycket som kom tillbaka. Tur att vi kan förlåta.

Kram,
Johan

Tack Johan. Ja vi får vara glada att vi kan förstå, förlåta och lära oss nya saker. Jag tycker livet är förunderligt. Det var så trevligt att träffa dig i Lund. Heja dig. Jag tror på dig.