Du är underbar!

I går fick jag äran att föreläsa inför årsmötet för Riksföreningen Anorexi-Bulimi kontakt, på Debaser vid Medborgarplatsen i Stockholm.
Och jag blev så himla glad när jag möttes av alla dessa entusiaster, alla med egen erfarenhet av ätstörningar, antingen eget eller som anhöriga.
För alla de som var där visste just detta: Det går att få behandling – och det går att bli frisk! Deras varma, positiva kraft gjorde mig glad ända in i hjärteroten.
Det var pappor och mammor och tjejer och kvinnor, många med den fina t-shirten som jag också fick med texten: Du är underbar!

ABK gör precis det som jag själv förespråkar kring det här med ätstörningar: Fokusera på det friska, bygg på det, visa hur mycket annat det finns i livet, hur fantastiska dessa unga killar och tjejer är. Visa dem vilken enorm kraft de har inom sig, och hjälp dem få ordning på sitt inre kaos och det där längtanshålet.

Anorexi-Bulimi Kontakt är inga terapeuter eller en behandlingsform, utan en stödgrupp som är ute i skolor och informerar och berättar. De har mentorer och stödgrupper för alla som kommer i kontakt med ätstörningar, de som själva kämpar, föräldrar som kämpar och undrar, skolpersonal eller idrottsledare som vill veta mer eller undrar hur de ska prata med elever som är i riskzonen.
ABK vet också mycket mer vilka behandlingar som finns över hela Sverige. De kan lotsa er vidare. Alla ni föräldrar som mailar mig och vill veta hur ni ska rädda era fina, underbara ungar, ring dem och prata med dem. Det är därför de är där.

Klicka på länken här: Anorexi-Bulimi Kontakt.

10 kommentarer

Tack underbara fina Hillevi!! Gårdagens föreläsning var så otroligt givande och det gick rakt in i hjärtat!! Du är en så fantastisk person och du är en riktig hjälte och idol som gått igenom ett sådan uppväxt och kommit ut på andra sidan av tunneln och blommat ut till allt det fantastiska du är idag och delar med dig av till så många!! Stort tack! Varma hälsningar Sara ifrån Anorexi/Bulimi.Kontakt Karlstad

Tusen Tack för din fina föreläsning igår! Jag började läsa Kärleksbarnet idag på tunnelbanan och fastnade direkt… fantastiskt fina skildringar. Allt Gott önskar jag dig/ Sandra Thorberg ABK Stockholm

Tack Sandra! Vilket proffsigt och trevligt bemötande jag fick. Och alla pratade om vilken oerhört givande helg det hade varit – många åkte därifrån stärkta och glada. Underbart! Och tack för de fina orden om Kärleksbarnet. De där böckerna är mina ”bebisar”, så jag blir lika stolt varje gång.

Härligt ! En föreläsning som gick rakt in i hjärtat ! Oj… ! Aj… ! Precis… ! Ja just ja… ! Snyft… ! Skratt…! Härliga suckar…! Aahhh…!
Tog med mig en positiv styrka !
All kärlek till dej från Annika ABK Sundsvall

Kan bara instämma med mina kollegor. Hejja dig!!
Ensam är inte stark men tillsammans kan vi göra stordåd.
All kärlek Maja Norrköping

DU ÄR UNDERBAR
VI ÄR UNDERBARA

DU ÄR FANTASTISK
VI ÄR FANTASTISKA

JAG ÖNSKAR ATT ALLA MÄNNISKOR SOM MÅR DÅLIGT SKA FÅ KÄNNA DEN FRIHET DET ÄR ATT BLI FRISK – FÖR DET GÅR – DET GÅR ATT BLI BÅDE FRISK OCH FRI FRÅN SIN ÄTSTÖRNING!