Damage control

Fy fanken, vad jag mår dåligt av socker. Jag blev ju ordinerad vila i tre dagar av coach Jens, då jag skulle käka godis, dricka vin och bara ta det lugnt.
Vinet använder jag ju numera mest till att fånga bananflugor med, som de flesta av er bloggläsare vet. Men godis kan jag dra i mig med gott humör.
Ända tills dagen efter.
Blä. Nästan som att vara bakis. Ja, precis som att vara bakis. Jag mår skit på ren svenska. Småäter hela tiden för att få illamåendet och blodsockret på en någorlunda nivå. Mackor, fil och flingor och mer mackor.
Och så låter jag bli godis en dag och mår bra, men så blir jag trött och går på kalas och småäter och får huvudvärk och tänker att lite godis kanske piggar upp – och hej, där gick det en påse laktritskonfekt till. Plus en påse jordnötter.
Och nästa morgon: Dubbel-blä.

I dag är en sådan dag. Dubbelblä. Känner mig sjuk. Har ont i halsen och kroppen. Ställer mig på vågen för lite Damage Control. Hur illa är det?
Jo, tre kilo upp. Egentligen hade jag inte ens behövt ställa mig på vågen, för jag kände det i kroppen, nästan på hektot. Förmodligen vatten och avfallsprodukter, mest av allt. Men i alla fall.
Nu räcker det.
Nu ska jag ta en vit månad när det gäller socker. Bort, bort, bort med det.
Och in med friska grönsaker och frukter och lax och fisk och smarriga omeletter. Kanske kan jag till och med bjussa på lite goda recept jag prövar.
Häng med!

1 kommentar

Hej
Nu slutar jag läsa din sida. Det är bara träning och träningskläder och hur många kilometer du avklarat. Säkert kul för specialintresserade men allvarligt Hillevi…. har du inte blivit fanatisk?? 🙂