Skriver du på något just nu?

Den frågan får jag flera gånger om dagen. Så det är väl lika bra att jag svarar här på bloggen också.
Jag brukar svara nej, men det är ju inte riktigt sant. För jag håller ju på att skriva barnböcker, krönikor, intervjuer och ännu mera krönikor.
Och jag hade tänkt skriva en roman också i höst. Jag har den i huvudet. Men när jag kollade på mitt höstschema strax innan skolstart, så blev jag alldeles kallsvettig. Bara genom att titta på hur fullklottrat det var med deadlines och föredrag och Nordic Military Training och trebarnslivspussel så höll jag på att gå in i väggen. Hjärtat rusade och jag kunde inte tänka en kreativ tanke.
Jag fick sätta mig med huvudet mellan benen och hyperventilera.
”Okej”, sa jag. ”Jag måste plocka bort något.”
Och det jag plockade bort – blev romanen.
För den här hösten är det kroppens tur. Nu är det banne mig dags att jag ser till att få en kropp som inte gör ont hela tiden. Romanen får mogna i huvudet och kroppen tills jag är beredd att förlösa den på papper.