Lämna gravida kroppar i fred!

Det är mycket på en gång nu. Rolf Lassgård spelar in film i min trappuppgång, Lykke fyller två, jag har en krönika i Metro i dag, en intervju i Kommunalarbetaren – och även en krönika i densamma.

Om hetsen kring mammakropparna:
Lämna gravida kroppar i fred!

4 kommentarer

Bra krönika! Eftersom jag är med barn just nu är det aktuellt ämne för mig och jag fascineras över hur omgivningen helt plötsligt anser sig ha rätt att kommentera och fråga om allt som handlar om gravidkroppen. Helt plötsligt är det helt okej att inför 10 arbetskamrater be mig redovisa hur många kilo jag gått upp och kommentera om det är mycket eller lite för den vecka jag är i. Jisses, i vilken annan situation är det ok? Aldrig, skulle jag vilja påstå. En gravid kvinnokropp är tydligen allas egendom.
.-= steffanies senaste blogginlägg: ..Skyddad: Namndribbel =-.

Jag tycker att du är smått fantastisk, gillar din blogg och dina krönikor.
Men. Du blev helt plötsligt ännu mer fantastisk fabulous. Jag har läst Kärleksbarnet nu äntligen, köpt för en tia på Myrorna förresten, och den visade sig vara oändligt prisvärd.

Ja, det var väl det. Underbara du.

Fantastisk fabulous. Det var inte illa, det! Och i morse blev jag kallad för ett vandrande glas apelsinjuice, ”solbränd, leende och söt”. Haha. Man kan bli mallig för mindre. Och himla bra att du hittade Kärleksbarnet på loppis. Jag älskar loppisar! Kram och tack!

Steffanie, ja, det är inte klokt! Man är inte längre en människa som gravid, man är bara en jädrans kropp, eller barnhållarmaskin. En apparat. Som plötsligt tillhör alla när man blir gravid. Usch, jag kan bli så himla arg över det där.
En av de värsta kommentarerna jag har fått är för övrigt ”Och när ska du kalva då?”

Mer om det kan du läsa här:
http://www.supermamman.se/2005/08/nr_ska_du_kalva.html