Vem vill ha en felfri förälder?

Så lyder rubriken på min senaste Metrokrönika:

”Varför vill alla vara den perfekta föräldern? Den frågan har Tendens i P1 tagit upp i en serie program.
Just nu pågår en ständig kapplöpning om vem som är mest, bäst och vackrast bland mammor och pappor. Vem som har flest barn, pysslar mest, har bästa kvalitetskläderna, fixar flest kompisar, hämtar tidigast, har roligaste kalasen, lagar mest hälsosam mat och har det finast hemma. ”

Läs gärna hela och kommentera.

2 kommentarer

Jättebra krönika, Hillevi! Det är lite detta som är vårt budskap i boken. Att detta dåliga föräldrasjälvförtroende och den stora mammaskulden gör att vi försöker bli de perfekta föräldrarna. Men att vara en perfekt förälder är inte att vara en perfekt förälder!

Rebecka Edgren Aldén’s last blog post..Underbara påsk!

Perfekta föräldrar finns det verkligen? Ibland kämpar man som en tok men ändå blir det pannkaka, andra gånger har man inte ens ansträngt sig men ändå blir det bra enligt barnen.