”Jag vägrar skämmas längre”

kungsholmen.pngVårt Kungsholmen, synnerligen lokal och helt fantastisk Stockholmstidning, har gjort en stor intervju med mig. Anna Martinsson som intervjuade är en av de mest snabb-pratande människor jag träffat. Vi två tillsammans blev som en speedad kulspruta. Men resultatet blev kanonbra.
Ett citat, om Hungerflickan:

”Tänk om jag hade haft en sådan här bok när jag var 18! Jag vänder mig mot bantningshysterin. Vi ska äta mindre, springa fortare, gå ner mer i vikt. Jag blir provocerad. Ingen funderar över vad det är vi hungrar efter. Jag vägrar skämmas längre. Jag tänkte: ”Om jag kan skriva en sådan här bok, då ska jag göra det”. Mia Skäringer skrev en väldigt utlämnande bok om sin tonårstid. Jag har tagit rygg på henne. Nu kan andra ta rygg på mig, säger Hillevi.”

Just precis så. Jag älskar när journalisterna fattar vad jag menar. Tack Anna.