Glöm inte att säga att din älskade har en fin kropp!

Det blev intressanta kommentarer till Metrokrönikan:

Signaturen Vältränad kvinna skriver så här:

”Ja, men tänk om man hade en man som sa att man har fin kropp, trots att alla vänner säger det. Jag vet att jag har fin kropp innerst inne, men inte får jag höra det från min man, tvärtom. Därför får man lätt komplex och mår dåligt. Ändå har jag fött 4 barn med denna kropp och är slank och vältränad! Så alla ni män, säg till era kvinnor att dom faktiskt har en fin kropp, om dom har det!”
Vältränad kvinna

Svar: Ja, vi har alla ett stort bekräftelsebehov, även om det inte är så modernt att skriva sådant i dag. Man ska vara stark i sig själv och inte behöva någon. Men jag tycker att det är vackert att behöva varandra. Och att säga det: Jag behöver höra att du älskar mig och att jag duger som jag är.
Jag ska berätta en liten hemlighet för er. På alla hjärtans dag fick jag ett fantastiskt fint brev av min man, en lista på tio punkter om varför han älskar mig. Och ibland när jag känner mig som en vandrande katastrof, så tittar jag på det där och blir alldeles varm och vacker igen.

”Så som vi kvinnor behandlar oss själva skulle det aldrig falla oss in att behandla andra på!”
Älska magarna!

Svar: Nej, det är just det som är min poäng med krönikan. Tack.

”Jag är man, men jag förstår ändå precis. Har sagt till min flickvän att om någon talade om henne inför mig, så som hon ibland talar om sig själv, så skulle den personen få gå hem med tänderna i en påse.”
Någon

Svar: Nu är jag ju av princip emot all form av våld och allmän tandutslagning, så jag hoppas du talar i metaforer. Men det är skönt att höra att det finns killar som också är medvetna.