The tulpan-story i hissen

I hissen upp från tulpanshoppandet på Lindhagen i går, så stod det en man. Ni vet hur det är, två människor i ett sådant trångt utrymme måste bara säga något.
Jag stod där med mina fem buketter i famnen och sa:
”Tulpanerna kostar bara 29 kronor där nere. Vilket fynd! Ska inte du också köpa och ta med hem?”
”Nej, vet du, jag har inget hem.”
Jättejobbig paus.
”Nehej.”
Tänka, tänka.
”Har du inte någonstans att bo? Har du inte tak över huvudet?”
”Nej, jag bor faktiskt hemma hos morsan nu.”
”Jamen hon kanske skulle bli glad för en bukett.”
”Ja, det har du kanske rätt i.”
Han nickade artigt och gick åt andra hållet.

2 kommentarer

Nu kommenterar jag vid fel inlägg, men jag tror inte jag hittar tillbaka till var du gjorde tummen ner för årets talgbollar där det verkar som om fåglarna hellre svälter ihjäl än äter dem. Det är för kallt för talgbollarna! De funkar inte i extremkyla. Men kolla nu när kanske plusgraderna har nått även Tjockhult att det är prima foder i dem för småfåglarna som nu klarar att hacka loss innehållet. Inget fel på bollarna alltså.
.-= anna-mis senaste blogginlägg: ..Vatten och vetande 8 =-.