Frasse filosoferar

Jag kan inte släppa det där med mitt besök hos Frasse Nilegård. Han tyckte absolut att jag måste ha en Vårdförsäkring.
För visserligen finns det ju någon vårdgaranti om att man ska få träffa en doktor inom tre månader, men…
”Men den FUNKAR ju inte”, sa Frasse. ”Och det är inte säkert att du får träffa rätt doktor, utan bara EN doktor.”
”Och DU kan ju inte vänta på en operation flera månader. DU måste ju ha en operation för ditt diskbråck eller en höftledsoperation MED EN GÅNG. DU kan ju inte vänta! Du måste ju vara i produktion hela tiden.”
Alltså.
Jag är ju inte statsminister eller hjärnkirurg eller cancerläkare som tar hand om barn. Jag skriver kolumner och böcker och håller ett och annat föredrag när andan faller på. Visst vore det jobbigt att få vänta flera månader på en höftledsoperation den dagen det blir aktuellet. Men jag tror inte världen stannar.

Dessutom tror jag inte att jag hade blivit accepterad som vårdförsäkringstagare. Jag försökte få en sådan en gång, när jag började jobba på en gammal tidning som hette Stockholm News. Men då sa försäkringsbolaget tji fick du. För jag hade haft en fis på tvären när jag var typ tio år.