Fantastiska Juliana fotograferar för livet

Tidningen Kamera och bild har gjort en intervju med underbara Juliana om hennes ”The essencevitae project”, en möjlighet för familjer med svåra sjukdomar att få bilder av kärlek att minnas till:

Hur kom du in på detta?
– Det var när en vän ringde och berättade att hennes väninna drabbats av obotbar cancer. Hon hade bara några månader kvar att leva. Sjukdomen upptäcktes när hon var gravid, men hon hade avstått från cellgifterna fram till dess att dottern var född. Jag erbjöd mig att ta bilder av familjen, så att dottern under sin uppväxt skulle få chansen att möta och minnas sin mamma. Ett par månader senare fick jag höra att mamman hade gått bort. Hon gav sitt liv för sitt barn.

Det fick mig att på allvar fundera över mina egna barn. Det värsta som skulle kunna hända mig är att något händer dem. Samtidigt finns det familjer som lever med vetskapen att deras barn kan ryckas ifrån dem redan efter några veckor, månader eller några få år. Jag har försökt att sätta mig in i deras situation, och funderat över hur jag skulle göra. Förmodligen skulle jag fota och dokumentera allt den tid vi hade tillsammans.

Och det var därför jag bestämde mig för att försöka hjälpa familjer med svårt sjuka barn på det enda sätt jag kan. Jag hoppas att bilderna ska stötta familjerna och hjälpa dem att komma ihåg att barnen hade det bra och var lyckliga under den tid de fick vara tillsammans.”

1 kommentar

Å! Vad bra att du skriver om artikeln. Jag hade inte läst den än.
Hoppas att Julianas underbara bilder kan få hjälpa andra familjer snart…
Kram