”Kleenexvarning”, skriver Bokmalen.

Bokmalen skriver fint om Kärleksbarnet:

”Detta var en riktigt obehaglig bok att läsa och man blev djupt illa berörd över hur en del barn kan ha det! Författaren beskriver rakt och osentimentalt sin uppväxt med sina missbrukande föräldrar och hur hon tvingades se på när föräldrarna, framför allt mamman, ideligen söp omkull och förstörde både födelsedagar, jular och semesterresor. Att författarinnan lyckats bli den hon är med en fungerande familj och en lyckad karriär är ett under med tanke på den destruktiva barndomen! Trots kleenexvarning på denna bok så rekommenderar jag den varmt, inte minst för att få sig en ordentlig tankeställare.”

Svar: Tack snälla du. Under julen pratar vi mycket om alkoholen och missbruk. Jag önskar att vi talade om det året runt, inte minst till våren och valborg och studentskivor när de ungas supande blir närmast groteskt.
De unga gör som vi gör. Tyvärr.