Benny Haag har startat ett spritparti!

Kolla, Benny Haag och några till har startat ett spritparti!
För att halvera kröken och därmed alkiseländet.
Och våldet och skadorna.
Helt fantastiskt.
Jag tar av mig badmössan för eldsjälar som Benny, som vägrar tro att något är omöjligt.
Heja Benny och spritpartiet, jag hoppas verkligen att det nya partiet gör någon skillnad.

Så här skriver Benny på spritpartiets hemsida:

”Hösten 2008 kom jag ut med boken ”Makt, mod och motstånd”. Som en naturlig del i min strävan efter att få oss alla att se det jag tycker jag har sett har jag nu, tillsammans med andra i ungefär samma situation, startat Spritpartiet som har en enda fråga; Halvera alkoholkonsumtionen i Sverige!
Hur det ska gå till kan man ha olika uppfattningar om och alla dessa ryms inom detta parti. Själv är jag ingen förbudsmänniska, det tror jag är helt fel väg att gå. Jag tror på människans intelligens!
När hon inser vad kröken ställer till med i form av t.ex våldsbrottslighet och nedsatt livskvalité för de människor som lever runt omkring den som super kommer hon att vilja agera för ett annat förhållningssätt till alkohol. Det är min absoluta tro. Man kan naturligtvis hånle åt ett sådant här initiativ och anse att det är ett ”mission impossible”.
Jag är inte så säker på det!
Under de fem år jag har föreläst och spelat min monolog har det kommit mer och mer folk. Det har inte med mig att göra. Det handlar helt enkelt om att människor börjar få upp ögonen för hela denna slaskiga alkoholkultur och tröttna på dess fruktansvärda konsekvenser.
/…/
Vi tar ett steg. Sedan tar vi ett till. Som följs av ett tredje. Och innan vi vet ordet av har vi börjat springa, och springande människor kan ingen eller inget stoppa.
Benny Haag