Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Lyssna på Studio Ett i morgon, måndag – Hillevi Wahl

Lyssna på Studio Ett i morgon, måndag

I morgon ska jag vara med i Studio Ett, och debattera kampanjen Vit Jul med Gudrun Schyman.
Vi kommer att prata om den nya undersökningen som visar att vart fjärde barn känt obehag inför julen och att drygt 9 procent av de tillfrågade barnen säger att de känner oro inför varje jul:

”Det är känt sedan tidigare att många barn känner sig illa till mods när föräldrarna dricker. Det gäller framför allt de 385 000 barn i Sverige som lever med föräldrar som dricker så mycket att de riskerar sin egen hälsa. Undersökningen på Lunarstorm visar att även barn till så kallade normalkonsumenter mår dåligt när de vuxna dricker.

Linda som är aktiv i verksamhet där hon ofta träffar utsatta barn fortsätter:

– Det behöver inte handla om några mängder. Det kan räcka att man luktar konstigt eller pratar och skrattar på ett annat sätt än vanligt för att barnen ska känna sig osäkra. Vuxna som har druckit blir lätt läskiga, de får kort stubin eller vill kramas hela tiden och de skrattar alldeles för högt.”