Alex Schulman om barnförbjudna fik

Alex Schulman har som bekant blivit pappa och ser hela livet i ett nytt ljus. Pappaljuset.
Och han har blivit så skönt förbannad på alla ”barnvagnar nej tack”-skyltar på varenda fik i Stockholm.
Som om barn var det värsta som fanns. Och dess föräldrar pestsmittade av barnbaciller.
Trots att det inte sitter en kotte därinne, och borde vara tacksamma för varenda kaffe de kan sälja, så kommer de rusande och säger att det är mot rrrrrrrrreglerna.
Ja, man kan bli tokig.
Och förbannat kränkt. Både å sina egna vägnar – och barnets.
Men tydligen är det så att mammor och pappor ska hålla sig hemma. Inte sitta på lokal och sippra kaffe och läsa tidning.
Det anses närmast perverst.
Heja Alex, säger jag bara.
Vi lever i en ganska barnfientlig tid. Eller vad tycker ni?

4 kommentarer

Är en av dessa barnfria som oftast tycker det är väldigt skönt att slippa skrikande spädbarn och röjande tvååringar när man går på café. Jag vet att det är tabu att säga det högt, men samtidigt med förlossningen så verkar mamma och pappa få ett filter inopererat i både öron och ögon. Dessa filter är förmodligen nödvändiga för att överleva de första åren, för utan det så är det många gånger man inte står ut…

Men det kan väl inte vara så svårt att fixa till platser till alla? Caféägare som väljer att säga nej tack till föräldrar med små barn är samtidigt väldigt medvetna om att de säger nej även till pengarna. Ändå överlever de. Stockholm känns som en tillräckligt stor stad för att rymma alla varianter och grader av café, både för de föräldralediga och de som vill ha en lugn stund med vänner eller bok.

Otroligt vad Alex S bytt sida, jag minns (inte så länge sedan) hur han skrev om hur jobbiga och överbeskyddande småbarnsföräldrar var, hur kvinnorna på ngt sätt trodde att dom var heliga och oantastbara för att dom fött barn osv, nu slår han alla dom med råge måste jag säga. Tyvärr är det så att svenska barn är oerhört ouppfostrade, i Frankrike kan barn följa med på lokal, sitta ordentligt och äta osv men svenska barn far runt som vildar var dom än befinner sig och föräldrarna säger aldrig till. Barn sovande i barnvagnar är väl OK om lokalen rymmer dessa vagnar. Ngn caféägare sade sig vara rädd för att barn kunde få hett kaffe på sig och det är väl inte fel att vara rädd för det.

På ett sätt ja, på ett annat inte alls. Jag har en underbar goding hemma, 7 månader och det finaste jag vet. Då och då får han hänga och gosa med sin far medan jag själv smiter iväg och fikar med en kompis eller två. Då vill jag ha kvalitetstid med denne, kunna ta det lugnt, prata och höra vad jag tänker. Jag vill inte höra spädbarnsgråt, jag vill inte få saft hälld på mig och jag vill inte hamna mitt i vild barnlek, med hojt och stök. På bussen får man ta det, i mataffären likaså. Men bär det gäller den avkoppling som en fika ger mig vill jag kunna välja bort det. Det finns ju profilerade barnvagnsfik, vad är det då som är så hemskt med barnfria fik? Är jag barnfientlig för det?

Nu väntar jag bara en till artikel om amning på offentlig plats av Alex Schulman.. och barnens rättigheter att få i munnen offentligt – istället för att hänvisas till skötrummet på restaurangen.. då är cirkeln sluten.