Vi har världens bästa förskola!

En anonym tyckare skriver:

”Det behöver inte vara en montessori förskola. Det ingår i läroplanen. Usch, jag skulle vara så besviken om jag var förskolelärare på din sons dagis när du skriver så här på din blogg. Har du diskuterat med personalen angående hur de arbetar? Jag har arbetat på många förskolor som inte varit montessori och samtliga har uppmuntrat barnen i lärandet kring tal och skrift.”

Svar: Vi har haft världens bästa dagis till våra barn. Personalen har varit så kärleksfulla och fantastiska, så det finns inte ord. Det vet de om att jag tycker. Tryggheten med att ha dem där har varit enorm.
Treåringen har precis bytt till en stor avdelning och i ärlighetens namn det är fullt möjligt att jag inte har koll på deras pedagogik.
Men ingår det verkligen i läroplanen att lära treåringar skriva sitt namn?
Jag har aldrig fått uppfattningen om att de leker med bokstäver i någon större omfattning med de ”mindre” barnen. Inte heller med de större. Men jag ska faktiskt fråga dem.