Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
”Nu får du sluta, Hillevi” – Hillevi Wahl

”Nu får du sluta, Hillevi”

”Nu får du sluta Hillevi. Hand in hand arbetar i Indien, i områden där det inte är krig. Korruptionen av det Svenska biståndet sker i huvudsak i Afrika (t.ex Eritrea) och i Mellanöstern (t.ex Afghanistan) där helt andra förhållanden råder (krig, diktatur, etc). På flera av de ställen där korruptionen sker får inte kvinnor lov att äga egendom, eller något annat heller för den delen. Det finns inga hinder för en krigsherre att helt sonika tilltvinga sig de bistånd vi ger kvinnorna.
Daniel”

Svar: Korruptionen sker i många fler länder än så. Läs Jan Mosanders ”Pengarna som försvann” så ska ni se. Många länder som befinner sig långt ifrån krig. Alla som har sett ”Diplomaterna” vet hur det ser ut när vi försöker kränga bistånd i utbyte mot att de köper saab-bussar eller lastbilar. Och först super dem fulla med Absolut Rent. Det är så himla sjukt. Det handlar inte om bistånd. Det handlar om helt andra grejer.
Utpressning ligger närmare till hands.
FN och Världsbanken har visat att det funkar mycket bättre att ge till just kvinnor som lever nära fotfolket.
Generellt sett tar kvinnor mycket större ansvar för familjerna och biståndet kommer alla till del. Även de ansvarslösa männen. Skillnaden är att männen inte super upp pengarna. Eller spelar bort dem.