”Jätteviktigt att jobba extra som ung”

”Jag håller med dig på alla punkter. När det gäller att följa med på jobbet och få hjälpa till minns jag hur det var när jag var liten. Barnomsorgen var inte utbyggd då så jag fick ofta följa med mamma till jobbet på ett tvätteri, där fick jag hjälpa till att vika dukar och handdukar och kände mig väldigt glad och nöjd.
När det gäller att jobba extra som ung så tror jag att det är jätteviktigt, jag fick själv aldrig sommarjobba eftersom min mamma fick börja jobba hårt redan som 14-åring. Hon ville att jag skulle ha somrarna för mig själv. Vilken björntjänst, jag hade ingen aning om pengar och ekonomi när jag som 17-åring fick barn och flyttade hem! ifrån. Jag fick lära mig det den hårda vägen.
Samma sak gällde hushållsarbete, matlagning och tvätt. Mycket förstörda kläder blev det och det var tur att det fanns barnmat annars hade det stackars barnet fått skörbjugg.
Hälsningar Karina”

Svar: Tack Karina. Äntligen en sansad människa.

1 kommentar

Jag kunde inte heller ett smack om tvätt och matlagning när jag fick barn som 20-åring. Det hade inget med sommarjobb att göra utan att min förälder aldrig hade lärt mig det (hon kunde det inte själv, hennes föräldrar hade inte lärt henne). Så jag fick lära mig själv, illa kvickt, och det tog ju inte så lång tid. Jag läste Vi Föräldrar och kokböcker och ärligt talat, hur svårt är det att göra grönsakspuréer till en bebis?