Världen i dag om curlad ungdomsarbetslöshet

Pådraget fortsätter.
Världen idag skriver och kommenterar min krönika:

”Självklart finns det ungdomar som på grund av olika omständigheter inte har möjlighet att jobba. Det finns också många som verkligen ligger i men ändå inte lyckas få ett jobb. Men de andra, de som Hillevi Wahl illustrerar med verkliga exempel, har enligt ekonomie doktorn, Anders Parment, som har forskat om 80-talister på arbetsmarknaden, satt som högsta mål att ha kul på jobbet. Kvaliteterna för att få ett jobb har också förändrats: Kreativitet slår noggrannhet, att vara trevlig slår att vara flitig.
Att ha roligt när man arbetar är viktigt. Men inte allt. Förre överläkaren på St. Görans psykakut, David Eberhard beskriver träffande vad detta kan bero på:

– Har man blivit itutad från början att man ska vara konstant lycklig, blir olycka ett onaturligt tillstånd. När en person då inte kan lösa ett problem längre så reagerar man med förvirring. Det finns en förväntan att samhället ska ta hand om allt, säger David Eberhard.”