Hej ska vi leka?

Tendens var jättebra i dag! Säger min man som har lyssnat. Jag var med.
”Underbart bra och roligt, varmt. Älskar dig”, skrev Gunnar.
Programmet går i repris 20.03. Du kan också lyssna på nätet här.
Om vänskap, alltså. Om varför det är så svårt att få nya vänner när man är stor.

2 kommentarer

Lyssnade efter Gunnar länkat. Känner igen mig rätt mycket. Jag har helt enkelt slutat fylla år. Har så många vänner egentligen.. synd bara att de är via nätet. 🙂

Funderar på det där att det är svårt att få vänner när man är stor…ville bara säga att jag tror att det är bara i Sverige man har svårt att skaffa sig nya vänner. Svenskarna är så självupptagna o egotrippade att det går knappt att nå dem…

Svenskarna är så rädda att göra fel och att göra bort sig, att de hellre inte gör något…tänk om det går fel, oj vad pinsamt!!! Svenskarna o Engelsmän har varit uppfostrade i skuld o skam, och rädslan att göra bort sig präglar tyvärr hela deras handlingar….

I många andra länder finns inte rädslan att göra bort sig, och i till ex Frankrike lär man sig tidigt i livet att man dör inte av det, att det inte är farligt…man kanske skulle som svensk förälder börja lära detta till sina barn….???

Jag har bott i Sverige i 10 år (jag är invandrare), har knappt någon svensk bland mina vänner…däremot har jag vänner o bekanta från hela världen, har för länge sen gett upp att försöka vara vänner med svenskarna…tyvärr…de är alldeles för ”insiders against outsiders” i deras tänkande…ja, de får gärna behålla sig för sig själva om det gör de lyckliga. Vill de däremot ändra på det, så är det bara att våga…