Man kan tydligen göra business av allting

Människors önskan att bli med barn, till exempel.

Jag fick ett sådant där pr-brev i dag:

”Hej,
Jag heter AnnSophie Jonson och arbetar på en pr-byrå, Springtime. Vi arbetar bl a med Clearblue som gjort en supergullig ägglossningskalender.

Idén att göra världens finaste ägglossningskalender kom ur att vi ville nå par som vill ha barn vid ett så intressant och relevant sammanhang för dem som möjligt.
Vi ville göra en mer personlig ägglossningskalender som på ett mysigare och trevligare sätt ger koll på perioderna och i det sammanhanget förklara hur Clearblue faktiskt kan hjälpa par att bli gravida. En lite finare och nyttigare ägglossningskalender, helt enkelt!
Den har olika varianter; en pedagogisk som enkelt berättar vad som händer i kroppen, en hemlig där bara du vet vad som döljer sig bakom kurvorna och en romantisk där du får tips om när du ska vara lite extra romantisk och t ex köpa hem blommor eller spela in en skiva med härliga tryckare åt dig och din partner!

Prova gärna på www.agglossningskalender.se”

Svar: Allvarligt talat. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Supergullig ägglossningskalender? Härliga tryckare?
Varför ska sex alltid vara så gulligt? Och vem i jösse namn kom på det där med tåget?! Och varför anar jag att det här bara är för att fler kvinnor ska köpa era dyra ägglossningstester? Va? Va? Va?

2 kommentarer

supergullig världens finaste mysigare trevligare finare nyttigare romantisk härliga
Blörk!!!! Jag mår illa. Även om produkten skulle vara aldrig så bra vägrar jag att använda den någonsin. Texten får mottagaren att framstå som ett mindre vetande fluff av gullighet. Är det för att vi som är ledsna och barnlösa ska känna oss tröstade och omhändertagna? Nej, naturligtvis handlar det om att sälja. Jag gör som vanligt. Håller koll på dagarna och mitt slidsekret.

Inte bara för att jag vill skriva snuskigt, men är inte hela porrindustrin (och därmed grundbulten till intenet) i grund och botten drivet av viljan att göra barn och vissas problem med detta. Så det är knappst en ny marknad även om detta säkert är ett nytt och kanska sniket sätt att göra reklam för ägglossningtest och liknande precis som du säger.