Vi lever i ett paradis

Det är sex dagar kvar på sommarlovet. I går räknade Gunnar ut att vi kommer att ha varit här på landet 90 dagar i sommar. Nittio dagar av trehundrasextiofem. Det är ju inte klokt. Vilken lyx. Framför allt, vilken lyx för barnen att bara kunna bada och busa och kuta omkring och fånga trollsländor, gräshoppor och grodor så mycket de vill.
”Och så finns det ungar som inte ens har råd med ett busskort så de kommer utanför stan”, som min granne Cattis säger.
Det är inte klokt.
Det är djupt orättvist.
Jag kan bara hoppas att vi som har denna lyxen, utedass till trots, fattar vilket paradis vi lever i.
Och jag vet att det inte räcker med ett busskort, men kunde vi inte börja där – och säga att alla barn har rätt till ett busskort på sommaren?

1 kommentar

Ja, det borde vara självklart att barn ska kunna ta sig till ett bad, till landet eller in till stan. Tyvärr blir man mörkrädd när man läser kommerntarerna om fattiga barn i Sverige. Föräldrarna får skylla sig själva som skaffat fler barn än de kan försörja. Må dessa idioter drabbas av skilsmässa, sjukdom och arbetslöshet – gärna på en gång . så får de se att det kan hända vem som helst. Ingen tycks bry sig om barnen som lever detta torftiga liv eller deras föräldrar som äter så litet som möjligt för att barnen inte ska svälta.