Hembakt och full fart i Väddö kyrka

Det ösregnade i dag. Och vad passar då bättre än att besöka en Öppen kyrka. Som den vackra Väddö kyrka. Elliot har varit nyfiken på den sedan vi fick se Den Spännande Begravningen där, på lite avstånd.
Lite oplanerat var det dock. Så Gunnar stövlade in i färgstarka badshorts och knähöga stövlar. Haha. De rara damerna som stod för kyrkkaffet lyfte dock inte ett ögonbryn. De var så snälla och trevliga så.
”Får man komma in med tre barn?” frågade jag.
”Oh, jaa då!”
Väddö kyrka är en synnerligen barnvänlig kyrka. Det ser man inte minst på fönstren, där de har satt upp barnteckningar som riktiga konstverk.
Vi tände ljus och barnen tryckte i sig sex hembakta bullar. Sedan satte Lykke fart mot kyrkbänkarna. Hon kröp mellan bänkarna i racerfart. Elliot tyckte att det såg kul ut, så han lade sig på alla fyra och kröp efter.
”Vad gör du?”, frågade jag lite halvt förskräckt.
”Jag låtsas att det brinner!”
Två sekunder senare kröp mina vanligtvis så väluppfostrade barn genom kyrkbänkarna och tjoade: ”DET BRINNER, DET BRINNER!”

Tydligen har kyrkan brunnit ner tre gånger. Så det kanske man inte ska skämta om. Men de snälla damerna log rart och vinkade åt oss när vi gick.
”Välkomna tillbaka!”
Det såg ut som om de menade det.