Bra illustratörer till barnböcker?

”Hej!
Av en ren slump råkade jag idag komma ut på din blogg…underhållande läsning. Jag har dock tyvärr inte läst några av dina böcker, men kommer att göra det under sommaren.
Jag har en fråga som jag undrar om du skulle kunna svara på. Jag skriver lite granna för nöjes skull och ska bland annat gå en skrivarkurs under hösten. Jag har dock en hel del ideér när det gäller uppslag till barnböcker. Jag undrar om du vet hur man skulle kunna få tag på någon som är intresserad av att måla bilder till det.
Ha en bra dag!
Med Vänlig Hälsning
Maria i Borås”

Svar: Hej Maria.
Jag har en tjej som brukar illustrera mina böcker, Marianne Adolfsson. Men hon är ju superproffs.
Oftast brukar det vara förlagen som tar kontakt med illustratörer – det krävs ju riktiga avtal med upphovsrätt och sådant. De kan branschen rätt bra – men har du några favoriter så går det alltid att fråga dem också. Man kan inte få mer än ett nej.
Tag kontakt med lite förlag när du har skrivit ner dina berättelser.
Får du inget napp tycker jag du ska trycka upp dem ändå – för dina barn och barnbarns skull. Du kan t ex trycka hos instantbook.se, vulkan.se eller bokmaskinen.se
kram och lycka till.
Hillevi

3 kommentarer

Jag skulle vara intresserad av att göra det om jag gillar böckerna. Jag är inte utbildad illustratör, mer glad amatör, kankse lite som Monika, fast med pennor, tusch och penslar.

Hej!
Har skrivit sagoböcker men ännu så länge inte illustrerade.
Har lite frågor.
Vilka förlag skickar manmanuset till?
Stora eller små förlag?
Vilket är bäst?
Får man illustrera först, innan man skickar till förlagen?
Nybörjare i branchen, men har mycket i mina byrålådor.
Jag har gått skrivkurser, men det är nu det känns moget att skicka iväg?

Hoppas på svar, om du har lust.

Birgitta

Birgitta. Skicka iväg ett manus du är nöjd med, gärna med provillustrationer, till flera olika förlag. Ring gärna i samma veva och presentera dig, din bakgrund och berätta att du har skickat iväg manus. Då kan de hålla utkik efter det, om det låter intressant för just deras förlag. Lycka till!