Kloka Kajsa igen

Kajsa skriver mer om sin blygis:

”Tack för dina fina ord. För oss var det jättestort att han vågade sova hos kusinen. Det var som han hade bestämt sig och då gick det jättebra. Det var nog jobbigare för mig. Jag var lite nervös och vaktade mobilen som en hök. Han väntar på något sätt tills han kan och då går det bra. Så vi väntar tills han är redo. För oss var det också stort att han vågade duscha och inte bada. Första gången duschade han sin axel och vi hade ett dusch-kalas på kvällen.

Ja, de är alldeles fantastiska våra blyga, smarta, känsliga och omtänksamma barn. De funderar och tänker ut saker. Förstår precis vad du menar när din 6-åring hade en bild om vad man kan när man är sex.

Man älskar dem så mycket att det gör ! ont i magen och vill bana vägen och platta ut stigen de går på men samtidigt måste de ut och pröva sina vingar. Det är en balansgång som är svår, tycker jag och det är skönt att läsa om andra mammor och pappor i samma situation. Hur de gör. Väntar med spänning på att mama ska dimpa ner i brevlådan.
Kajsa”

Svar: Jamen precis sådär är det: ”Han väntar på något sätt tills han kan och då går det bra.” Bättre kan det inte uttryckas. Tack igen för att du skriver. Kram!

1 kommentar

Tidningen kom igår i min brevlåda. En jättebra artikel. Vad du skriver bra! Så kärleksfullt. Kände igen mig i så mycket. Att allt måste vara perfekt, att man har lång startsträcka och massa massa mer. Bra tips som vi ska använda här hemme men oh vad skönt att läsa om andra föräldrar som tampas med samma oro och delar samma glädje över de fantasifulla barnen. Många kramar och tusen tack.