Cynisk flyktingvård

Det är läskigt att man kan tjäna pengar på undermålig, farlig vård till flyktingar i Sverige.
Tidsbristen gjorde att läkarna hade svårt att hinna utreda flyktingarnas medicinering.

”Ibland kom patienterna med en massa utländska mediciner som vi inte visste vad det var. Då slog vi efter dem på internet och försökte hitta någon liknande medicin som vi skrev ut. Det hände att de larmade från apoteket om att det vi skrivit ut var farligt , säger en som jobbat där.”

/…/

”FMC skulle bland annat ge stödsamtal med kuratorer åt flyktingar. Även här var det mycket korta besök. När det handlar om patienter med behov av tolk är det en timme som föreskrivs. På FMC har man fram till nyligen gett patienterna 30 minuter, Enligt personalen blir det 6–7 minuter effektiv tid.
”Vi jobbar med flyktingar. Låt dem sitta och gråta i tjugo minuter och sedan gå”, sa Shori Zand, enligt en i personalen.”

Hade det rört sig om vanliga svenskar hade säkert någon slagit larm tidigare.