Partymammor – på ett nyanserat sätt!

I dag blev jag glad när jag läser om Belinda Olsson och hennes tjejgäng i Svenskans bilaga Min helg. (Jag ska länka när de lägger ut texten.)
Där förklarar Belinda på ett mycket mer nyanserat sätt än tidigare om varför det är viktigt för henne att få gå ut med tjejgänget och partaja ibland. Man förstår med magen, liksom.
Om att det handlar om vänskap och stöd – och att få känna sig fin. Att få en kick av att de andra har färgglada kläder. Bara en sån sak.
En av tjejerna är Doreen, som inte dricker alls. Även Belinda menar att det är stor skillnad på hur man festade förr och nu:
”Jag gillar inte att dricka för mycket och förlora kontrollen. Dessutom är det helvetet på jorden att vara bakis när man har barn.”
De pratar också om att skuldbelägga mammor som dricker. Förmodligen är jag en av dem de hänvisar till.
Läs gärna hela artikeln. Den är välskriven och mycket tänkvärd. Och inte minst – man blir glad av den. Nästan lite festsugen, rentav!

2 kommentarer

Tack, det är härligt att höra detta från dig. Jag är med dig om att barn och alkohol inte hör ihop. Dricker aldrig mer än ett glas vin i barnens närhet. MEN jag behöver att få komma ut och ”partaja” varjefall en gång om året med tjejerna. Allt är inte svart eller vitt och nu är du genast mänskligare i mina ögon.

Älskar din blogg! Kramaaaaaaaaar