Baklängesmarsch och baklängessång

Jag fick ett brev från Lina:

”Hej!

Mitt namn är Lina Hultén och jag skriver till dig då jag läst din blogg som jag tycker innehåller många bra och tänkvärda inlägg. Så tack för en bra blogg och för både underhållande och intressant läsning.

Jag tänkte passa på att uppmärksamma dig om en kampanj som jag tror skulle intressera dig, nämligen: Barnsäkerhetens år. Bakgrunden till kampanjen är en undersökning som Volvia försäkringar gjort och där det framgick att 1 av 4 föräldrar placerar sina barn fel i bilen. Volvia försäkringar har därför utnämnt år 2009 till Barnsäkerhetens år och samarbetar under året med NTF. Detta innebär ett helt års arbete med att sprida kunskap och information kring hur barn sitter säkert i bilen.

En av höjdpunkterna under Barnsäkerhetens år är en baklängesmarsch som kommer att genomföras på barnens dag den 13 maj i Stockholm, Göteborg och Malmö. Alla landets förskolor är välkomna på marschen och tanken är att förskolebarnen ska marschera baklänges ca 50 meter för manifestera hur viktigt det är att barn sitter åt rätt håll i bilen. För de som inte kan medverka vid de stora marscherna finns även möjlighet att ordna egna lokala marscher med sin egen förskolegrupp.

Självklart hade det även varit jätteroligt om du och din familj ville vara med vid baklängesmarschen, här kan du anmäla dig om du vill gå på någon av marscherna. Du kan även visa att du stödjer Barnsäkerhetens år genom att bli medlem i facebookgruppen för Barnsäkerhetens år.
Avslutningsvis skulle jag vilja tipsa dig om Baklängesvisan. Förutom att barnen har en alldeles egen marsch har de nämligen också en egen låt som de gärna får sjunga medan de marscher baklänges. I detta mail har jag därför bifogat både sång, text och ackord till Baklängesvisan.

Om du har några frågor om barnsäkerhet eller kampanjen får du jättegärna höra av dig till mig.

Med vänliga hälsningar

Lina Hultén”

Svar: Det här gör jag gärna lite reklam för. Jag var inne och tittade på sidan också. Där finns fullt med baklängespyssel och lekar. Kul! Jag ska kolla med vår förskola om de vill vara med.