Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Hur var det att vara barn i Sverige på 70-talet? – Hillevi Wahl

Hur var det att vara barn i Sverige på 70-talet?

Fråga: En sak tycker jag är väldigt oklart för mig. Det är om samhället på något sätt påverkade Irmeli och hennes föräldrar? Hur var det egentligen på den tiden?

Svar: 70-talet var en konstig tid. Kvinnorna skulle ut i arbetslivet och ta för sig. Men det fanns egentligen ingen barnomsorg att tala om. Kvinnorna skulle jobba, röka och festa som männen. Och papporna tog inget ansvar – de söp och jobbade som vanligt. Det strulades runt och vänsterprasslades – för att man plötsligt fick. Fri kärlek, hette det.
Men jag vet inte. Ett våldsamt experimenterande, tänker jag själv om den tiden.
Och barnen kom i kläm. Som vanligt.

1 kommentar

Måste säga att jag tycker att beskrivningen av 70-talet ofta är överdriven. Jag fick barn på 70-talet, inte strula jag och min man runt, min man tillhörde kinavänstern (skp) och där var människor trogna osv, faktiskt dom flesta par vi lärde känna då är fortfarande gifta inkl min man och jag. Människorna i tältprojektet tillhörde enl skp rödvinsvänstern och dom kanske bytte partners osv. Mina barn gick på dagis på 80-talet, då var det verkligen kvalité på dagisen, mina barn älskade sitt dagis, en mkt större personaltäthet än det är idag. Känner många förskollärare och dom säger att det dom hade då och det som finns idag inte går att jämföra på samma dag.