Kräksjuka och febersjuka barn på dagis?

Alltombarn har en hetsig debatt om föräldrar som skickar sina sjuka barn till dagis.
Jag är såklart helt PMot.
Sjuka barn ska vara hemma. Punkt slut.
Men ska även syskonen det?

Signaturen ”krigun” skriver såhär:
”Det som jag tycker är mest störande är när folk skickar iväg barnen till dagis och ett syskon ligger hemma och kräks. Nästa dag kräks ju det barnen och dagen efter hela dagis. Jag fattar inte hur man kan vara så självisk och korkad!”

Läs och berätta, hur gör ni?

1 kommentar

Först så tycker jag att sjuka barn ska såklart vara hemma. Men mest för barnens egen skull. Och att de måste få vara friska innan de kommer tillbaks till förskolan. Jag brukar kolla om de orkar vara ute och leka och om de äter någorlunda innan de går till förskolan igen. Då brukar det bli bra. Sen så frågar jag personalen om de orkat den första dagen efter en sjukperiod. Svårast tycker jag det är att bedömma hosta, för den kan vara så lurig och sitta i flera veckor. Rådfråga personalen är annars mitt tips. De ser barnen i förskolemiljön och märker om de orkar eller inte.
Däremot blir jag inte så arg för att andra sprider smitta. Och jag blir lite förvånad över att denna fråga väcker så mycket ilska. Och jag tycker inte att friska syskon ska behöva vara hemma. Känns lite överdrivet faktiskt.