Alla kan väl städa?

Kommunalarbetaren har en sajt med en test där man kan kolla vad man vet om städning.
Jag hade sju rätt av tio. Vilket inte säger någonting. Jag bara gissade – och lever verkligen inte som jag lär. Jag moppar golv lite hej och hå.
Det gör min man också – i jämställdhetens namn. I går var det han som städade.

Och allt detta skriver jag för att jag är lite nervös inför vårt fina besök i dag.
I dag kommer städerskan. Renata. Hon som ska rengöra köket.
Alldeles gratis. Tack Netxtra för det.
Men jag är nervös för att:
1. Jag ska ha fel städgrejer.
2. För att jag inte vet om jag tycker att det är okej att hon kommer hit och gör rent mitt kök. Utnyttjar jag henne? Profiterar jag på en polsk kvinna?
3. Var ska jag vara under tiden? Ska jag bara sitta i vardagsrummet med Lykke och göra ingenting? Eller kommer jag att dra fram dammsugaren och tvångsstäda, bara för att inte sitta och lyssna på hur hon sliter med vår ingrodda familjeskit.
4. Tänk om jag måste lägga mig och amma Lykke under tiden. Då kanske hon inte vågar komma och fråga, om hon undrar över något. Hur ska det gå? Hon kanske sitter i köket och biter på naglarna och vågar inte gå hem förrän jag kommer ut. Kommunikationsmiss, kallas sådant.

Och så vidare.
Det är med andra ord jättejobbigt att få köket städat. Det är som att ta hem vilken hantverkare som helst. Man är helt låst.
Men jag får faktiskt inte köket rent. På riktigt. Så jag biter ihop. Och hälsar Renate hjärtligt välkommen. Jag kanske kan vänja mig vid det här också. Vi får se. Jag rapporterar efteråt. Sa jag att jag är nervös?