Christina blir provocerad av Läckberg

Nu har alltombarn.se lagt ut länken till Läckbergintervjun i mama. Den som jag tyckte så mycket om. Men det gör tydligen inte alla. Christina, tex:

”Jag blev enbart provocerad. Hur sjutton kan Läckberg vara så självgod och helt bombsäker på att hon och Martin alltid kommer att hålla ihop? Det kan ingen av oss ta för givet – inte ens vi som har lyckats få förhållandet att överleva småbarnsåren…
Martin övergav sitt ex när deras minsta var e n m å n a d. Om man inte drar öronen åt sig då, så det jag inte när man ska göra det. Sen betalar hon en hantverkare (enl artikeln) med ett signerat ex av sin bok! Hur självgod får man bli? Han hade troligen föredragit pengar. Är jag avundsjuk? Ja, kanske.
Hälsningar Christina”

Svar: Ja. Kanske. Kanske är du bara avundsjuk. Vad vet jag. Och visst kan man vara säker på att man alltid kommer att hålla ihop. Jag är lika säker som Camilla på att jag och Gunnar är forever and ever and ever. Och jag tror inte att boken var det enda som hantverkarna fick betalt… Tokfia, där.

6 kommentarer

Hej igen!
Kul att min kommentar blev ett helt inlägg! En bit ramlade dock bort. Den är kanske inte helt relevant, men jag vill också påpeka att det finns flera betydligt bättre författare i deckargenren. Många ogillar Läckberg pga hennes val av genre, men det finns många deckarförfattare som är lysande.
På tal om lysande – jag får verkligen hoppas att elektrikern får betalt med riktiga pengar också!

Lustigt, hade tjejträff för ett par månader sedan och fick stränga order om att inte komma och påstå att min man aldrig skulle
lämna mig. Men det kommer han inte! För vi har investerat så otroligt mycket i varandra, våra två barn inkluderat eller exkluderat. Jag VET att han aldrig skulle välja ett annat liv framför vårt. Visst, man kan inte styra sina känslor, kanske kommer en dag då han får fjärilar i magen av någon annan. Men han skulle aldrig ta det längre än så. Han skulle välja att älska mig. Och detsamma från min sida. Och helt ärligt, vi skulle aldrig känna romantiska känslor för någon utanför vårt äktenskap, vi har alldeles för (jävla) roligt ihop i vår vardag. Heja Hillevi och Läckberg!!!

Vet inte hur många s k kändisrepotage jag läst om människor som är så kära så kära men tyvärr får man förr eller senare läsa att dom separerat, för det allra mesta i alla fall. Jag har faktiskt märkt både i den s k kändisvärlden och i min egen omgivning att människor upprepar sitt mönster. Dvs har dom lämnat en kärlek för en annan är det väldigt ofta detta upprepas. En f d arbetskamrat blev ihop med en man när han fortfarande var gift, han skilde sig för hennes skull och dom gifte sig och blev ett par men efter några år lämnade han henne för en annan, an inledde relationen med den andra medan han fortfarande var gift med min arbetskamrat, hon blev mkt förvånad och sårad när det kom fram att han hade en annan, jag fick rulla in tungan för att inte säga men hallå, du var ju själv den andra kvinnan i början, då var det rätt minsann. Många många liknande fall skulle jag kunna räkna upp. Hur som helst så önskar jag inte ngn separation, jag kom på mig själv med att bli riktigt ledsen när Malin berghagen och Tommy Nilsson skilde sig, så många artiklar jag läst om deras stora kärlek som skulle vara för evigt, och jag trodde faktiskt det var sant för en gångs skull. Själv är jag på äktenskap nr ett, om det varar livet ut vet jag klart inte.

Hur brukar vår vän Dr Phil säga: ”The best predictor of future behavior is past behavior”?
Camillas barn var 1,5 och 3 när hon avslutade sitt äktenskap. Och Martins yngs bara en månad – som redan påpekades. Jag personligen har ganska svårt att tro på evig kärlek när odsen är så här dåliga. Styvfamiljer har dessutom statistiskt sätt högre separationsfrekvens än kärnfamiljer. Och är båda kapabla att splittra familjen trots att barnen är pytte små, då tror inte jag att det karaktärsdraget har ändrat sig på två år. Inte utan mycket möda och stort besvär och x-antal terapitimmar..
Så fruktansvärt barnsligt också att direkt skaffa ett till barn. Nu borde de renovera villan också bara för att hamra sista spiken i kistan.
Varför lär sig vuxna människor aldrig?

Vissa kommentarer här luktar förakt för separerade. Självklart kan man tro på evig kärlek. Benhårt. Men att VETA, det gör ingen. Tror ni att folk som separerat kände en svagare passion, svagare kärlek eller vad?
Att sedan tro att separerade människor är dömda till att upprepa mönstret om och om igen, för att de inte är ”sorten” som lägger ner kraft på att bevara ett förhållande – det var det dummaste jag hört! Varför detta fördömande? Inse att separationer kan vara vägar vidare. De kan vara alldeles nödvändiga, bra och rätt!

Nej jag hyser inte förakt för människor som separerar men jag har mer respekt för dom som först avslutar förhållandet dom är i innan dom startar ett nytt. Det mönster jag talade om handlade om människor som startar nytt förhållande innan det gamla är avslutat och inte säger något förrän partnern står för fullbordat faktum. Kan medge att jag irriterar mig på kändisar och andra som alltid använder så STORA ord om EVIG kärlek osv som dom sedan inte kan leva upp till. Varför inte säg så här, det är bra just nu, vi får se hur det går.