Vi har börjat Netxtra

Vi har börjat med ännu ett socialt experiment. Ett netxperiment skulle man kunna säga. På rekommendation av vännen Tessan har vi för första gången ever fått maten hemskickad.
Jag var mycket skeptisk. Jag ser ju att varorna är dyrare, jag menar hur sjutton ska man vilja köpa 500 gram keso för 37 spänn?! Eller äpplen för nästan 50 kronor kilot!
Så vi gjorde en kompromiss. Tog allt som var tungt att bära. Och som kostade någorlunda samma som vi brukar betala.
Tio flaskor Pepsi Max för en tia styck, 14 liter mjölk, barnmatsburkar och ägg och apelsiner – de kostade bara 10 kronor kilot – och fullkornsmakaroner och falukorv och ja, ni vet. Fem kassar blev det. För dryga tusenlappen.
På detta hade vi tänkt klara oss ungefär en vecka, utan att småhandla.
Som sagt. Det är ett netxperiment.

Och jag måste säga att jag är positivt överraskad.
Varorna kom hem, hela och rena!, levererade till dörren av en ung och artig man – och var av bra kvalitet. Vi sparade säkert tre timmar med bråkiga barn i en affär på det viset. Dessutom impulshandlade vi inte sådant vi inte borde äta i alla fall…

Som en extra surprise fick vi dessutom en gratis städning härhemma!
Ja, nu vet jag inte vad det är för hake på det, det ska jag gladeligen rapportera om vid senare tillfälle. Men tänk att få köket ordentligt rengjort för en gångs skull. Av proffs.
Bara det får mig att gilla Netxtra.

Har ni också prövat det här? Vad är era erfarenheter? Vad är bra och vad är dåligt? Alla tips PMottages tacksamt.

3 kommentarer

Vad intressant!
Vi har med jämna mellanrum funderat på att näthandla. Eftersom vi inte har bil vore det verkligen skönt att kunna veckohandla det som är tungt att bära hem, burkar och mjöl och mjölk och sånt… Men som sagt det är dyrare.
Ser fram PMot att läsa mer om gratis-städningen!
/Kate

Netxtra är underbart när man bor i stan och inte har bil! Nästa gång rekommenderar jag att köpa lite frysvaror. De levereras med kolsyreis som man kan hälla i toan! Otroligt roligt för barn i alla åldrar 🙂