Låt varje unge skriva en roman!

256D2D93-8508-4B11-AB04-701B340A10C4.jpgI dag har jag en krönika i Metro. Igen. Om barnen. Igen. Men den för resonemanget vidare. Om hur man faktiskt kan skapa ordning och reda i klasserna – bara genom att se barnen.
Allt inspirerat av ett fantastiskt föredrag jag såg på Folkets hus i förra veckan, med tv-serien Klass 9A:s superpedagog Gunilla Hammar Säfström.
I love Gunilla. Jag önskar att alla klasser hade en Gunilla. På riktigt. Sådana som hon borde också klonas.
Men innan någon fixar det, så läs min krönika. Med rubriken Låt varje unge skriva en roman.

1 kommentar

Vad jag kan minnas från ett av de första programmen av klass 9 A (underbara program)skällde denna Gunilla ganska rejält på en tjej som kommit försent. Hon godtog inte tjejens bortförklarig och var ordentligt arg minns jag och visst var det rätt, att komma för sent är fel.