Tv3-chefen svarar om SOS Familj

Branschtidningen Dagens Media skriver i dag om min attack på nannyprogrammet SOS Familj.
Anders Knave, som är programchef för TV3 svarar.
Förmyndarattityd, säger han.
Det tycks vara det enda vettiga han har att komma med, som försvar till att de hänger ut svenska barn i tv.

2 kommentarer

Jag har aldrig sett SOS Familj, eller något annat Nannyprogram. Jag tänker inte heller göra det. Hela tanken med att spela in familjers problem på det sättet är i mina ögon absurd.
Barn är olika. En del är lugna och kan sitta stilla och koncentrera sig på samma sak länge. Andra är fulla av liv och har väldigt svårt att sitta stilla. Vissa barn sover hela nätter redan vid några månader. Andra sover oroligt långt upp i skolåldern etc. etc.
Vissa barn och deras personligheter kräver mer än andra. Men detta innebär ju inte att familjeproblem och konflikter är barnens fel. Vi föräldrar måste ta vårt ansvar. Vi kan inte skylla på barnen!
Att människor i anslutning till din krönika i Metro beskriver vissa barn som monster känns oerhört skrämmande. Ingen människa föds väl ond.
Att en mamma säger att hon hatar sin dotter är så oerhört kränkande att jag inte hittar ord. Jag håller med Hillevi; något sådant borde verkligen inte få visas på tv. Jag hoppas att krönikan skapar debatt. Bra gjort Hillevi att du lyfte upp detta viktiga ämne! Vi måste göra allt vi kan för att skydda barnen. Och de barn som inte skyddas av sina föräldrar måste vi andra värna om.