Min timme med Frasse Nilegård

I dag hade banken hookat upp mig med en försäkringsexpert. Det lät ju bra. Vi frilansare behöver lite goda råd.
Men den där timmen blev som en timme med Percy Nilegård.
Han bollade med siffror som verkade helt åt jagvetintevad.
När jag sa att jag tar ut 25 000 i månaden i lön så gjorde han en snabb kalkyl och sa att då går jag med en miljon i vinst varje år och då borde jag sätta av 14 604 kronor varje månad i bankens Tryggplan.
Fjortontusen!
Jag vet inte hur många som snyter fjorton tusen ur näsan varje månad, men jag gör det inte.
Men han bara bolla-bolla-bolla med siffror och då skulle det innebära att jag tack vara skattelättnader gick med vinst.
Men igen.
Återigen: Jag kan inte snyta fjorton tusen ur näsan varje månad.

Och samtidigt som han satt och pratade om sin tryggplan och ålderspension hit och sjukförsäkring dit, så gick hans kollegor fram och tillbaka med stora lass med vin och sprit. För de skulle tydligen ha fest i morgon.
Jag tror inte de har märkt att det är FINANSKRIS.
Och jag vet inte om någon bör tala om det för dem heller.
Jag tänker i alla fall inte göra det.
Men jag kanske byter bank.
Till en som lever mer i verkligheten.

1 kommentar

Ha ha, räknar skattemyndigheten också med att du gör en miljon i vinst per år???? Jag är också frilans och tar ut mellan 15 och 20 tusen i ”lön” (som det ju egentligen inte heter när man har enskild firma) i månaden. Betyder det alltså att jag gör typ 500 000 i vinst om året? Hmmm, konstigt för så mycket fakturerar jag ju inte ens…långt därifrån. (Nej, jag förstår, han räknade på nåt annat vis.) Ha ha.