Vår nya fina soffa!

Jag tog lilla Lykke i bärselen i dag och travade iväg till Stalands möbler på Södermalm. Bra kvinna reder sig själv, tänkte jag. Det där med medbestämmande inom familjen upphör när man får tredje barnet. Och vår gamla soffa är synnerligen uräcklig efter tre barn. Vi har tvättat den så den har gått sönder, men skulle de där städtanterna på tv komma förbi, så skulle de nog ändå kalla in smittskyddsinspektionen.
Och det lönar sig att vara Effektiv Småbarnsmamma. Jag var första kunden. Det satt tre arbetslösa försäljare innanför dörren när jag kom. Alla tre frågade om jag ville ha hjälp.
Bara det är värt ett kors i taket.
Sedan råkade vår soffa stå rakt framför näsan. Pliktskyldigast kollade jag på lite fler, och några andra färger. Men nej. Tio minuter senare – jag sa ju att småbarnsföräldrar är effektiva – betalade jag vår nya Bel Air-soffa. Nu hoppas vi bara att den hinner komma lagom till dopet nästa helg. Annars får gästerna sitta på golvet.
På vägen hem köpte jag skor och två superfina Hunky Dory-blusar.
Piff! – som min gamla nyhetschef skulle ha sagt.

3 kommentarer

Vilken superfin soffa, den vill jag också ha. Det är bara det att vårt vardagsrum är för litet…..

Stopp och belägg! Superfin soffa, men hur tvättas den? Kem eller rätt in i tvättmaskinen? 🙂

Josses vilken fin soffa! San vill jag ocksa ha… Men funkar det med barn med sadan? Just med tanke pa tvatt och allt?
Den ar i alla fall jatte fin vilket som, aven om det skulle bli svart for er att tvatta, fina soffar e varda det 🙂