Marie-Louise får dagens ros

Dagens trevligaste människa måste nog vara Marie-Louise på Försäkringskassan. Sedär en mening som jag aldrig trodde att jag skulle skriva. Vi frilansare har en hel del sjuka historier att berätta om bemötande och SGI-beräkningar från Försäkringskassan.
Men Marie-Louise var ett under av trevlighet och begriplighet. Inte minst med tanke på att hon ringde mitt i trebarnskaoset när femåringen stod på gräsmattan och sprutade vatten och vägrade gå in, tvååringen försökte hoppa ut från balkongen – och lilla Lykke blev hungrig och ville ha mat snabbt, nu, genast!
Försök få ihop ett vettigt årsinkomstresonemang under sådana omständigheter.
Marie-Louise lyckades.
Hon körde slalom genom alla mina repliker och vädjanden till barnen – tog beslut på direkten – och skickade en bekräftelse med alla uppgifter via mail.
Proffsiga människor gör mig lycklig.
Dagens ros går till Marie-Louise på Försäkringskassan.