Första ensamma promenaden

I dag gick vi ut för första gången, alldeles ensamma, jag och Lykke.
Det är fortfarande lite skört och svajigt. Och fast det är tredje barnet (som alla vill påpeka som om det betyder att man är mindre känslig!) så vågar jag knappt lägga ner henne i vagnen för att jag är rädd att hon ska sakna min kroppsvärme.
Men det gick bra. Vi var ända bort på Konsum och handlade kaffe och laktosfri mjölk och stuvad spenat (Är det förresten okej att äta när man ammar? Måste fråga någon om det.) och jag var så glad att kön var så kort att vi kom ut i friska luften igen ganska snabbt. Baciller! tänkte jag hela tiden. Baciller på min bebis!
Tokigt.
Men jag lugnar väl ner mig.
Och lille Lykke låg så vackert där och snusade i vagnen medan jag gick omkring och hörde hur fåglarna kvittrade. På samma stigar som jag har gått nu, med tre små barn, med blommande träd och knastrande stenar och små, små regndroppar – och jag tänkte att herregud vad livet är vackert.
En hel timme var vi ute och promenerade. Jag tror jag log hela tiden.
Jag är nog världens stoltaste mamma.

5 kommentarer

Vilken lycka! och jag ler när jag läser.
Att hinna eller orka se allt det vackra är nog de största ögonblicken.
Tack för att du berättar så målande!
/fridapanik

Åh vad fint du skriver. Du beskriver det så bra. Har en son på tre månader. Vårat andra och sista barn. Tiden går så fort och jag försöker bränna in hans leende och blick på näthinnan. Den första tiden är så speciell. Deras blick så full av kärlek och visdom. Om man kunde stanna tiden för en liten stund bara……

Åh!
Så länge jag var här hos dig, totalt
missat att du hade ert 3e lilla mirakel på gång!
Tycker ej det var länge sen vi väntade
våra små Elliotar inne på AFF.
Grattiskramar i mängder!
Såå glad jag blev!
Och så vackert namn, underbart Hillevi!:)

Du skriver väldigt vackert, så vackert att jag börjar minnas hur känslig, orolig och stolt jag också var. Och vilka lyckokänslor jag kände även då. För för mig är lyckan ännu större nu två och fyra år senare, stoltheten ännu större. Och den där första tiden minns jag mest med fasa (skrik och ingen sömn). Tack för att du tar mig tillbaka till det fina!
Och vad jag vet finns det inget hinder för att äta stuvad spenat.